понеделник, 6 ноември 2023 г.

Changan Qiyuan Q05 е първият SUV на марката

Qiyuan представя първият си кросоувър модел наречен - Q05. Хибридният бранд на Changan официално разкри първите официални снимки на модела, който ще бъде наличен на местния пазар още тази година, а до края на 2025 година трябва да бъдат представени поне още 8 нови модела. Не е тайна, че моделната линия на Qiyuan се базира на модели  от гамата на Changan, а в случая това е второто поколение на Changan CS55. Хибридният модел е с променена визия благодарение на изцяло новата си предна част, като съществени разлики се откриват в страничните панели и задната част. 

За задвижване Qiyuan Q05, разчита на Plug-in хибридна технология с 1.5 литров, бензинов мотор с мощност 110 к.с. и електромотор с 190 к.с. Тяговата батерия на борда е трикомпонентна с капацитет от 18.9 кВтч., която позволява на моделът да измине до 120 км. в изцяло електрически режим. Обявеният среден разход на гориво е 2.3л/100км., а с едно зареждане на резервоара трябва да бъдат изминати до 1215км. 

Интериора е пренесен директно от CS55, но серийно оборудването тук е значително по-богато. Освен 10-инчовият цифров инструментален панел пред водача придружен от 12.3-инчовата мултимедийна система, моделът е оборудван с отопляеми предни седалки, разширен асистент за подпомагане на шофирането позволяващ автономно шофиране от ниво 2+ и електрически задвижвана задна врата. 



Няма коментари:

Публикуване на коментар