четвъртък, 18 май 2023 г.

Новата Toyota Vitz предназначена за пазарите в Африка

 Второто поколение на Suzuki Celerio, което бе представено преди две години ще се предлага и с емблемите на Toyota, но за сега само в ЮАР. Новото предложение на марката ще носи името Vitz, но няма да има нищо общо с предлаганата до края на 2019 година Toyota Vitz, която се основаваше на предходното поколение на Yaris. Новата Toyota Vitz се завръща в гамата на марката, като бадж инженеринг предназначена за пазарите в Африка, като по този начин ще осигури присъствие на марката в най-ниският сегмент. 

Тъй като Toyota Vitz и Suzuki Celerio се различават единствено по емблемите, то логично разлики в механиката и интериора също няма. Под капака място намира 3-цилиндров, 1.0 литров, атмосферен мотор с мощност 67 к.с., куплиран с 5-степенна, механична или роботизирана скоростна кутия. 

Интериора предлага най-необходимото имайки предвид, че цените на модела ще стартират от 9 900 долара, но все в серийното оборудване са включени неща като: ABS, две въздушни възглавници, ел. пакет и дори климатик. Мултимедийната система със седем инчов екран се предлага срещу доплащане, която идва в комплект с кожен мултифункционален волан. Интересен е факта, че Suzuki Celerio с абсолютна същата комплектация, също се предлага в ЮАР, но с цена от 9 600 долара. Явно Toyota оценява своите емблеми на 300 долара.

Няма коментари:

Публикуване на коментар