сряда, 10 ноември 2021 г.

Второто поколение на Suzuki Celerio представено в Индия

 Първото поколение на Suzuki Celerio, бе съобразени и с изискванията на клиентите в Европа, тъй като японският модел освен в Азия и Индия се предлагаше и на стария континент. Както можете де се досетите интересът към този модел в Европа, бе почти нулев и марката спря да го предлага още преди да го обнови. Сега наред идва второто поколение на модела, което ще се предлага само на пазарите в Азия и Индия и е съобразено изцяло с предпочитанията на тамошните клиенти. 


Второто поколение на Celerio е базирано върху преработената платформа от индийската версия на Suzuki Wagon R, което неминуемо означава, че неговите габарити нарастват. Дължината на модела е + 10, а ширината + 5см., което се е отразило и на вътрешното пространство. Багажника вече предлага обем от 313 литра, което ще се хареса на бъдещите клиенти. Свързаността между двата модела се вижда и в интериора, чиято архитектура и разположение на приборите е идентично. Благодарение на това, малкият хеч се възползва и от по-богато оборудване, като вече за модела ще бъдат налични неща, които до сега бяха мираж. Мултимедийната система с 7-инчов екран и гласов контрол ще бъде налична серийно за версиите над базовото ниво на оборудване, заедно с климатика, безключовия достъп и старт на автомобила. Базовото оборудване иначе включва: ABS, две въздушни възглавници, сензори за паркиране на задната броня, ел. стъкла и огледала и борд компютър.


Под капака място намира модернизирана версия на класическия 3-цилиндров, 1.0 литров бензинов мотор от К-серията с мощност 66 к.с. Серийно той е куплиран с 5-степенна, механична скоростна кутия, а срещу доплащане е налична и роботизирана версия на същата, която е снабдена и с асистент при потегляне. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар