четвъртък, 6 април 2023 г.

Новото поколение на Ford Transit Courier с премиера на 18-ти април


Американската компания представи наследника на Ford  Transit Courier, който е разработен специално за Европейският пазар.  Производителят изрично съобщава, че моделът е построен върху изцяло нова, собствено разработена платформа, която ще стане основа и за наследника на Ford Puma,  като и двата модела ще се произвеждат във фабриката в Крайова - Румъния.


Дизайна на новият Ford E-Transit Courier е кубичен с цел по-доброто използване на вътрешното пространство. Размерите на новото поколение са нараснали значително, като сега общата дължина възлиза на 4.4 метра. Благодарение на новото задно окачване, товарното пространство позволява на две стандартни Европалети да се поберат без проблем. Задните странични врати ще се предлагат срещу доплащане за модела, както и отваряща се вътрешна преграда, която позволява превоза на предмети с дължина от 2.6 метра, ако пасажерската седалка се сгъне. Общият товар който може да носи е в рамките между 678 и 845 кг. Като цяло интериорът предлага типично работна обстановка, като не липсва почти нищо за удобството на шофьора. За модела е налична и най-новата версия на медийната система Sync 4 с 12-инчов дисплей, допълнена с камера за заден ход, адаптивен круиз контрол и пакет от асистенти. Цифровият инструментален панел, климатика и ел. пакета са серийно за модела. Новият Ford Transit Courier ще се предлага в товарна и комбинирана версия с втори ред саделки. 

Благодарение на новата платформа на Ford, която позволява както EV, така и задвижване с ДВГ, новият Ford E-Transit Courier ще се предлага и в изцяло електрическа версия. Базовата версия ще разчита на 1.0 литров, Ecoboost във версия на мощност от 100 и 125 к.с. Почитателите на дизела ще трябва да се задоволят с 1.5 литровият, EcoBlue с мощност 100 к.с. Серийно трансмисията е 6-степенна, механична, но за по-мощната версия е налична и 7-степенна, двудискова трансмисия. Изцяло електрическата версия E-Transit е оборудвана с електромотор с мощност 136 к.с. и батерия, чиито капацитет не се съобщава, но се споменава, че благодарение на вграденото 11 kW, зарядно устройство за 10 минути ще може да бъде заредена енергия достатъчна за изминаването на 87 км. 

Официалната премиера на модела ще се състой в края на месеца, а продажбите трябва да започнат до края на това лято, като цените ще станат известни малко преди това. Електрическата версия обаче ще бъде налична при дилърите не по-рано от пролетта на 2024 година.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар