сряда, 26 юни 2019 г.

Ford Puma не е това, което беше и никога няма да бъде

Ford Puma, вече няма нищо общо с познатото купе с 2+2 места от 90-те години на миналия век. Днес марката азпространи първите официални снимки на своя компактен кросоувър с популярното име, който трябва да признаем изглежда подобаващо и ще привлече значително количество млада клиентела. Моделът е насочен именно към тази част на потенциалните клиенти и е базиран върху платформата на Ford Fiesta. Въпреки малките си размери ( дължина - 4.2 метра), обаче новата Puma, предлага багажно пространство от 456 литра, напълно достатъчно за необвързани двойки. 
За компактният, спортно ориентиран кросоувър е предвиден 3-цилиндровия, 1.0 литров, Ecoboost агрегат с мощност 123к.с., както и негова версия оборудвана с лека хибридна система, чиято мощност възлиза на 152к.с. При всички случаи, те ще са куплирани с 6-степенна, механична трансмисия задвижваща предните колела. Задвижване на четирите колела няма да се предлага дори и като опция, но в по-късен етап се очаква двудискова трансмисия. Динамичните характеристики все още не са известни, но се анонсира, че средния разход на по-мощната версия ще бъде в рамките на 5.4л/100км. Най-късно до две години се очаква и версия с мощност - 95к.с., която ще се предлага само в Европа. 
Интериорът е гъвкав и добре оборудван, като серийно ще се предлага инфотайнмънт системата от трето поколение SYNK с 12.3-инчов, плаващ дисплей и редица системи и асистенти подпомагащи шофирането и повишаващи активната и пасивна безопасност. 
Официалната премиера на модела пред публика ще се състои по време на автосалона във Франкфурт, като производството ще се осъществява в Румъния. Цени не са известни. 




Няма коментари:

Публикуване на коментар