събота, 28 януари 2023 г.

Доброто старо Berlingo продължава да живее в Южна Америка

Първото поколение на Citroen Berlingo все още има своето бъдеще, но за съжаление на пазарите в Южна Америка. Към днешна дата моделът продължава да се произвежда в Аржентина, а на скоро по него бяха направени известни подобрения, които биха позволили дори неговото пласиране и на пазари като Европа, което за съжаление на собствениците на малък бизнес, няма да се случи. 

Външно обновената версия се различава единствено по новия дизайн на радиаторната решетка. В интериора обаче можем да видим дигитално табло и наличието на две въздушни възглавници, които се предлагат серийно за модела. Системата за регулиране на спирачното усилие - ABS в комбинация с ESC и EC, също вече се предлагат серийно за Citroen Berlingo, както климатичната инсталация, електрическите огледала, стъкла, автоматичните фарове и климатика. Срещу доплащане за първи път за модела ще се предлага и асистента за подпомагане на потеглянето при наклон. 

Най-голямата промяна е невидима за простото око и се крие под капака. Под капака място намира новата версия на 1.6 литровият - HDI мотор с мощност 92 к.с., както и бензиновият VTI мотор със същият работен обем и мощност от 112 к.с. При всички случаи трансмисията остава 5-степенна, механична. Цените на обновеното Berlingo в Аржентина ще стартират от 4 850 000 песо, което прави около 21 000 евро. Както и до сега Citroen Berlingo ще се предлага в товарна и пътническа версия успоредно с новото поколение. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар