петък, 27 януари 2023 г.

Audi Activesphere Concept съчетава възможностите на купеобразен SUV, Pick-up и офроудър

Немската марка представя нов концептуален модел наречен Audi Activesphere, който съчетава различни стилове на каросерията. Издържан в стила на купеобразен SUV модел, концепцията е проектирана в калифорнийското дизайнерско студио на марката и няма шанс за серийно производство, макар и някои похвати да имат шанс да намерят своето приложение в някои от бъдещите модели на марката. 

Срещуположно отварящите се врати с прозрачни панели и липсата на В-колони, предоставят лесен достъп до четириместният интериор с индивидуални седалки тип шезлонг. Най-интересният детайл обаче е в задната част на купето, където конвенционалната 5-та врата е заменена от електрически отварящ се панел към бронята и задно стъкло плъзгащо се над покрива, което превръща модела в своеобразен пикап. В този режим могат да бъдат транспортирани велосипеди, сърфове или други спортни атрибути без да се жертва комфорта на пътниците. Интересен елемент също така са и автоматично излизащите предпазни оребрения на праговете, които придават агресивен вид на модела в офроуд режим. 

Audi Activesphere Concept се основава върху PPE моделната платформа на компанията за електрически задвижвани модели, а в случая е оборудван с два електромотора с обща мощност от 442 к.с. и батерия с капацитет - 100 кВтч., която осигурява автономия от 600 км. и се зарежда от 5 до 89%, за 24 минути. Окачването е адаптивно - въздушно с възможност за промяна на клиренса с до 45 мм. и в двете посоки. 

В интериора също има какво да се види, макар и преобладаващият минимализъм. Липсата на каквито и да е бутони и екрани прави интериора скучен, но за развлечението на пасажерите са предвиден очила с добавена реалност, които предлагат неограничени възможности за развлечения по време на път. Всички функции в автомобила се управляват, чрез гласов контрол или жестово командване. 



Няма коментари:

Публикуване на коментар