петък, 27 януари 2023 г.

Предходното поколение на Mazda 2 с пореден фейслифт

 След представянето на Петото поколение на Mazda 2 стана ясно, че моделът ще се предлага предимно в Европа и за това сега не е изненада, че марката прави пореден фейслифт на предходното поколение на Mazda 2, налично успоредно с новото поколение, което както знаем е ребаджната версия на Toyota Yaris

Външно промените се свеждат до наличието на нови брони и радиаторна решетка, нови джанти с цветни декоративни капачки и допълнена цветова гама. Марката дава възможност за множество варианти за персонализиране на моделите с различно оцветяване на огледалата, покрива, панела на радиаторната решетка и наличие на декоративни цветни акценти. 

В интериора промени няма, ако изключим наличието на 8.8-инчовия екран за инфотайнмънт систеата, който ще се предлага срещу доплащане. Съобщава се за нови декоративни панели, които могат да се поръчат в най-различни цветове или такива с цвета на купето, както и нови материи за тапицериите, които можете да комбинирате в 168 варианта. Серийно за всички версии на модела ще бъдат налични електрически задвижвани седалки, подгряващ кожен волан, асистент за подпомагане при потегляне при наклон, система предотвратяваща сблъсък, сензор за наличието на обекти в сляпата зона, автоматични фарове и чистачки, както и активна система за разпознаване на пътните знаци. 

Не се съобщава за промени под предния капак, което означава, че там място ще намира познатият - 1.5 литров, бензинов мотор с мощност 75 и 90 к.с., както и неговата версия с лека хибридна система и мощност от 105 или 110 к.с. Трансмисиите за модела са механични или 6-степенна, автоматична в зависимост от версията, като на някои пазари ще бъдат налични и модификации със задвижване на четирите колела. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар