четвъртък, 10 март 2022 г.

Changan Oshan Z6 с готовност за автономна система за шофиране от 3-то ниво

Changan увеличава моделното семейство на новата подмарка - Oshan с купеобразен кросоувър наречен - Z6. Моделът се явява като флагман гамата на марката въпреки, че е разположен между Oshan X5 и X7 Plus

Новият модел е построен върху познатата платформа от споменатите модели с напречно разположен двигател и независимо окачване на четирите колела. Под капака място намира 1.5 литров, турбо бензинов мотор с мощност 188 к.с., куплиран с 7-степенна, двудискова трансмисия. Налична е и версия с 2.0 литров, турбо мотор, чиято мощност от 233 к.с. е напълно задоволителна. Предвидената трансмисия за този мотор е 8-степенна, автоматична. При всички случаи задвижващи са само предните колела. За първи път обаче марката предлага и Plug-in хибридна версия, която в случая разполага с 1.5 литровият, турбо мотор, електромотор с мощност 116 к.с., позициониран между бензиновият агрегат и 7-степенната, двудискова трансмисия. Пиковата мощност на системата възлиза на 279 к.с., а благодарение на литиево-йонната батерия с капацитет от 30.7 кВтч., моделът може да измине до 150 км. в изцяло електрически режим. Тази технология ще бъде налична и в Changan Uni-T, от края на тази година.

Интериора предлага технологична обстановка с три дисплея. Пред водача място намира 10.2-инчов дисплей за инструменталният панел, а данните от бордовия компютър се изписват на 9.1-инчов, цветен - TFT дисплей. Мултимедията е оборудвана с 12.3-инчов, тъчскрийн екран, гласов контрол и разпознаване. Серийното оборудване включва и неща като: панорамен покрив, ел. седалки, камери с обзор 360 градуса и автономна система за шофиране от 3-то ниво, която обаче ще бъде активирана след като бъде регистрирана от властите в региона, който ще бъде продаден модела в зависимост от законовите изисквания. Продажбите на Changan Oshan Z6 в Китай, започват от това лято, като цените ще стартират от 14 900$. В по-късен етап моделът ще се предлага и под името Uni-Z, за който ще бъде налична само хибридната система. Очаква се Uni-Z да разполага с леко променен дизайн и изцяло нов интериор. 



Няма коментари:

Публикуване на коментар