четвъртък, 9 септември 2021 г.

Плановете на Mazda до 2025г.

 Преди броени часове в Хирошима, японската марка разкри своите планове за моделите, които ще представи до края на 2025 година. Първата новост от японците ще видим още тази година и това ще бъде фейслифт версията на Mazda CX-5


След обновяването на Mazda 3, което трябва да стане факт следващата година заедно с изцяло новият CX-50, през 2023 година трябва да видим изцяло новият SUV наречен СХ-60, както и наследника на Mazda 6. Те ще са построени върху изцяло новата платформа с надлъжно разположен двигател и задни задвижващи колела. Това е малко странен и може би закъснял ход на компанията, тъй като тази скъпоструваща платформа явно ще бъде използвана само за едно поколение на модела, тъй като от 2030 - 35 година, повечето пазари ще бъдат отворени само за изцяло електрически автомобили. Същата година трябва да видим и обновената версия на Mazda CX-30.

Година след това, трябва да видим флагманският електрически SUV на марката, който ще носи обозначението СХ-70. Същата година, трябва да бъде обновена Mazda CX-9, която ще бъде прекръстена на СХ-90, а един от най-продаваните модели на марката Mazda 3 ще получи своя наследник, но продажбите ще стартират едва през 2025 година.

След 2025 година Mazda ще предлага само бензинови, хибридни и изцяло електрически автомобили. Нищо не се споменава за модел с ванкелов мотор, но ако има такъв, то той ще е оборудван с хибридна технология. Моделите CX-3 и MX-5, но на роудстъра ще бъде даден втори шанс, като за него ще бъде налична хибридна система. 

Трябва да се има предвид, че плановете споменати в Хирошима не включват моделите предлагани в Северна Америка и Китай. Тамошните пазари са динамични и марката ще реагира с оглед тяхното състояние и изисквания. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар