вторник, 5 март 2019 г.

Mazda CX-30 изненадва посетителите на автосалона в Женева

В Женева, японците изненадващо представиха нов кросоувър модел позициониран между Mazda CX-3 и CX-5. Той е построен върху платформата на новата Mazda 3 и съответно ще разполага с нейните модерни бензин и дизелови агрегати, като ще се предлага на почти всички континенти. 
Бензиновите версии на Mazda CX-30 ще бъдат оборудвани с познатите 1.5, 2.0 и 2.5 литорви агрегати, като за тях ще се предлага и лека хибридна система със стартер-генератор и електрическа батерия. Дизеловата версия ще разчита на 1.8 литровият мотор. Наличните трансмисии са 6-степенната, механична и автоматична такава задвижващи предните колела. Срещу доплащане за някои от версиите ще се предлага и задвижване на четирите колела. 
Интериора може да се каже, че повтаря този в хеч модела, но с определени разлики. Налична за модела ще бъде мултимедийната система с 8.8-инчов дисплей, както и всички системи и асистенти подпомагащи шофирането. Цени не се споменават, но най-вероятно те ще са с около 2-3000 евро по-ниски от тези на СХ-5. 



Няма коментари:

Публикуване на коментар