вторник, 5 март 2019 г.

Новото поколение на Mercedes CLA Shooting Brake представено в Женева

Новото поколение на Mercedes CLA Shooting Brake е факт, но продажбите му ще започнат чак през септември месец. Видимо моделът е израснал във всяко едно отношение и ще предлага завиден комфорт съчетан с отлично поведение на пътя. Багажното пространство и мястото за главите на втория ред седалки са увеличени, а като цяло дължината е нараснала с близо 5см. 
Механиката е идентична с тази на Mercedes CLA, но моторната гама ще повтаря тази на Mercedes A-class Sedan, като за сега 3-цилиндровите агрегати все още не са потвърдени. Върховата версия ще бъде CLA 250, оборудвана с 2.0 литров, турбо бензинов агрегат с мощност 225к.с., куплиран с 7-степенна, двудискова трансмисия задвижваща четирите колела. 
В интериора няма изненади, но специално се съобщава, че системата за гласово командване на мултимедията е подобрена и вече не се влияе от гласовете на пасажерите, а ще бъде подчинена само на гласа, който я активира. Новост също така е и системата за сканиране на пътя, която  подготвя окачването спрямо особенностите на трасето и идва директно от флагмана S-class. Като цяло, нито една от системите за активна и пасивна безопасност и асистентите за шофиране предлагани от марката няма да е чужда за този модел. Както се досещате цени все още не се споменават. Най-вероятно, те ще станат ясни по време на автосалона във Франкфурт.


Няма коментари:

Публикуване на коментар