вторник, 5 март 2019 г.

Bugatti La Voiture Noire с цена от 11 млн. евро

Днес стана ясно, че Bugatti Divo вече не е най-скъпият модел на пазара. Боговете сигурно са полудели и предлагат на пазара, за сега само в един единствен екземпляр, модела Bugatti La Voiture Noire, вдъхновен от класиката Bugatti 57SC Atlantic. От пръв поглед се вижда, че новият модел е базиран на споменатото вече Bugatti Divo и разполага с изцяло нов дизайн на купето. Механиката обаче не е пипана и за задвижване се разчита на W16-цилиндровия агрегат с четири турбо компресора и мощност от 1471к.с. 
За сега не се съобщават никакви динамични характеристики, но най-вероятно няма да се отличават значително от тези на своя донор. Това означава, че максималната скорост ще се върти около 380км/ч, а времето за ускорение до 100км/ч,  от място при всички случаи ще е под 3 секунди. Очакваме, че ще има и различия в интериора, но каквито и да са те, няма да отговарят на цената от 11 млн. евро, която компанията иска за този модел. 
Мислите, че това са много пари? Изчакайте да видите бъдещият хиперлуксозен седан под името Royale, чиято очаквана цена е 20 млн. евро. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар