сряда, 6 март 2019 г.

Fiat Centoventi EV Concept разкрива бъдещето на градските модели според марката

По време на автосалона в Женева, италианската марка показа концепцията Fiat Centoventi EV, която до голяма степен ни показва, какво да очакваме от следващото поколение на Fiat Panda. Концепцията се задвижва от електродвигател, но по интересното в случая са пакета от батерии, които могат да се добавят допълнително срещу доплащане за увеличаване на пробега. Стандартно посочената автономия е 100км, но след добавянето на още три акумулаторни клетки, което може да стане по всяко време без да е нужно автомобилът да влиза в сервиз, автономията може да се увеличи до 500км. 
Друга особеност е възможността за персонализиране на модела. Клиентите ще могат да избират измежду четири вида брони, тасове и дори покриви, които могат да бъдат сменяни според нуждите на клиента и след закупуването на модела. Повечето от панелите са произведени с помощта на 3D технология, което би трябвало и да намали разходите по производство. 
Интериора също е интересен със свойството за конфигуриране в многобройни оформления и възможност за добавяне на най-различни аксесоари, които също ще се предлагат срещу доплащане. Всички функции пък ще се управляват единство от 20-инчовия дисплей разположен пред водача. 
От компанията не се ангажират с дата за представянето на производствената версия ,но става ясно, че следващата година трябва да видим новото поколение на Fiat 500, което ще използва същата платформа върху която е построена и концепцията. 




Няма коментари:

Публикуване на коментар