четвъртък, 9 септември 2021 г.

Donkervoot D8 GTO Individual е най-бързият модел на марката

 За малко повече от година, холандската компания успя да разпродаде цялото производство на Donkervoort D8 GTO JD70, но сега за тези, които искат още и още, предлага лимитираната на 30 бройки версия на своя роудстър D8 GTO, която носи името Individual. Според информацията, това е най-бързият модел излизал от вратите на фабриката. Максималната скорост възлиза на 286 км/ч., а ускорението от 0 до 100 км/ч. става за 2.6 секунди. 


За задвижване Donkervoot D8 GTO Individual Series, разчита на познатият 5-цилиндров, 2.5 литров, турбо мотор от Audi, който е минал през тунинг ателието ABT и неговата мощност възлиза на 441 к.с. Серийно моделът се предлага с 5-степенна, механична трансмисия, но срещу доплащане е налична и 6-степенна, секвенциална трансмисия. Диференциалът с ограничено приплъзване е стандарт. 


Стандартно двуместният модел се предлага с климатик, карбонови седалки с кожа Алкантара, велурен спортен волан, ксенонови фарове др., но марката предлага богата възможност за персонализация, която собственикът може да избира. Цените на базовият модел възлиза на 197 109 евро. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар