четвъртък, 18 юни 2020 г.

Donkervoort D8 GTO JD70 в чест на 70 годишнината от рождението на компанията

Холандската компания представя нова версия на своя единствен модел в чест на 70 годишнината от своето основаване. Новата версия на Donkervoort D8, носи обозначението GTO JD70 и е насочен предимно към употреба на пистата. Разбира се моделът има всички сертификати за употреба и на цивилните пътища, като производителят съобщава, че това е единственият модел пригоден за цивилна употреба, който може да достигне натоварване от 2G в завой. Опита на холандската марка на пистовите състезания си е казал думата, като са направени редица промени в окачването. 
За задвижване Donkervoort D8 GTO JD70, разчита на познатият от Audi - 2.5 литров, 5-цилиндров агрегат с турбо компресор, чиято мощност тук е 420к.с. Трансмисията е механична, 5-степенна с къси предавки. Според информацията предоставена от производителят, ускорението на модела до 100км/ч. от място става за 2.7 секунди, а максималната скорост възлиза на 280км/ч. 
Производството на модела започва още това лято в ограничен тираж от 70 екземпляра. Марката ще иска минимум 163 000 евро, без данъци и такси, като поръчките вече са започнали.


Няма коментари:

Публикуване на коментар