вторник, 17 август 2021 г.

Нов Jeep Commander за пазарите в Латинска Америка

До края на този месец Stellantis ще представи разработеният специално за пазарите в Южна Америка, седемместен SUV модел, чието име ще бъде Jeep Commander. Той няма нищо общо с значително по-стилният Jeep Commander, който се продава и произвежда в Китай, от три години. Бразилският Jeep Comander е базиран на модела Compass, като външно от него са запазени само предните калници, предните врати и прозорци. Дизайнерите са се опитали да придадат собствен облик на триредовият модел, а стилът наподобява този на Jeep Grand Cherokee



Интериорът идва директно от донора и съответно предлага цифров инструментален панел пред водача с 10.2-инчов дисплей и инфотайнмънт система с 10.1-инчов тъчскрийн. Топ версията наречена Overland ще бъде оборудвана подобаващо, като няма да липсват неща като: адаптивен круиз контрол, панорамен покрив, кожени седалки комбинирани със синтетичен велур, тризонова климатична инсталация и множество системи и асистенти подпомагащи шофирането. 


Под капака на Jeep Commander, място ще намират познатите от други модели на компания бензин и дизелови агрегати. Базовият модел ще се задвижва от 1.3 литровия, турбо бензинов мотор с мощност 188 к.с., който има възможност да работи и с етанол, куплиран с 6-степенна, автоматична трансмисия задвижваща предните колела. По-скъпата версия разчита на 2.0 литров, турбо дизел с мощност от 177 и 200 к.с., сдвоен с 9-степенна трансмисия задвижваща четирите колела. 

Продажбите на Jeep Commander в Латинска Америка започват от септември месец, като цени не се споменават. Моделът няма да се предлага на други пазари. 





Няма коментари:

Публикуване на коментар