петък, 20 ноември 2020 г.

Jeep Compass с нова визия и изцяло нов интериор

 Докато в Европа, клиентите на американският компактен SUV модел са залъгвани с леки козметични промени, то в Китай марката представи основно преработена версия на Jeep Compass, която освен външно се различава основно и в интериора. Новите брони, променените предни - LED светлини и радиаторна решетка правят модела да изглежда малко по-привлекателен, а новият интериор умело го изпраща в новото десетилетие. Цифровият инструментален панел пред водача е с размер от 10.2-инча, а мултимедийната система разполага с плаващ 10.1-инчов екран. Контролите за климатичната инсталация също са изцяло нови, както волана и панелите на вратите. Според информацията представеният в Китай модел е и с по-богато оборудване и повече кожени елементи, а на борда може да бъде поръчана и полуавтономна система за шофиране от 2-ро ниво. 


По отношение на механиката обаче промени няма. В Китай, фейслифт версията на Jeep Compass ще се предлага с бензинов, 1.3 литров, турбо мотор, чиято мощност достига до 173к.с. Серийно моделът се предлага с 7-степенна, роботизирана трансмисия задвижваща предните колела, а срещу доплащане може да се поръча и задвижване 4х4 с 9-степенна, автоматична трансмисия. 


В Европа, моделът ще се появи в средата на следващата година и  ще се предлага с бензиновият, турбо агрегат с работен обем от 1.3 литра във версия на мощност от 130 и 150к.с., куплиран с двудисковата трансмисия, както и с 1.6 литровия, турбо дизел с мощност 130к.с. куплиран с 6-степенна, механична трансмисия и задвижване на предните колела. За тези, които искат трансмисия 4х4, трябва да се ориентират към хибридните модификации 4хе с 1.3 литровият, бензинов, турбо мотор куплиран с електромотор и батерия с капацитет от 11.4кВтч, чиято обща мощност възлиза на 190 или 240к.с. в зависимост от версията. Според производителят, тези версии могат да се управляват в изцяло електрически режим за разстояние до 49км. В САЩ, моделът ще продължава да се предлага с 2.4 литров, атмосферен мотор с мощност 177 к.с., куплиран с 6 или 9-степенна, автоматична трансмисия като последната задвижва четирите колела. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар