понеделник, 12 юли 2021 г.

Това е петместната версия на Jeep Grand Cherokee (допълнена)

 С премиерата на хибридната версия на петото поколение Jeep Grand Cherokee, американците всъщност официално представят и стандартната версия на модела Jeep Grand Cherokee L, който видяхме в началото на тази година. Премиерата на новото Grand Cherokee ще се състой по време на автосалона в Ню-Йорк, което ще се състои в края на следващия месец. За сега подробностите са оскъдни, но можем да се запознаем с техническите параметри на хибридната модификация - 4хе, оборудвана с два електромотора и автоматична трансмисия.

Външно стандартната версия на модела освен с размера, чиято дължина възлиза 4.99 метра може да се различи по новия дизайн на броните и оформлението си в задната част. Снимки на интериора липсват, но най-вероятно там няма да има разлики спрямо 7-местната версия. Обявено е и наличието на биометрична система за разпознаване на собственика, която ще направи своята премиера именно тук. 


Jeep Grand Cherokee 4xe, разчита на 2.0 литров, 4-цилиндров, турбо бензинов мотор с мощност 234 к.с., куплиран с автоматична скоростна кутия с вграден електродвигател и втори такъв, позициониран на задния мост и задвижващ съответно задните колела. Общата мощност на Plug-in  хибридната система възлиза на 380 к.с., а за захранване на електромоторите се грижи батерия интегрирана в пода на петместният SUV, която в случай на нужда ще може да се дозарежда и от друг хибриден или електрически модел на компанията. повече подробности за тази, както и за версиите задвижвани от ДВГ ще бъдат оповестени и добавени към този пост, когато станат достъпни. 

++++++++++++++++++++++++++++++++


Близо три месеца, след като видяхме първите изображения на новото Grand Cherokee, марката представи официално своя петместен SUV и разпространи официална информация за него. От нея става ясно, че базовата версия на модела ще разчита на V6-цилиндров, бензинов мотор с работен обем от 3.6 литра и мощност 293 к.с. По-нагоре в гамата е позициониран 5.7 литровият, V8-цилиндров мотор с възможност за деактивиране на част от цилиндрите с мощност 357 к.с. Споменатата PHEV версия на модела е позиционирана на върха на гамата със своя 2.0 литров, турбо бензинов мотор съчетан с електромотор, чиято обща мощност възлиза на 375 к.с. Благодарение на литиево-йонната батерия с капацитет от 17кВтч., могат да бъдат изминати до 40 км. в изцяло електрически режим. При всички случаи трансмисията е 8-степенна, автоматична предаваща движението към задните или четирите колeла в зависимост от режима на движение. Налична е и версията с подобрени офроуд възможности и трансмисия с понижаващи предавки наречена - Trailhawk. 


Интериора не предлага нищо нови и е идентичен с този на седемместната версия Jeep Grand Cherokee L, която бе представена в началото на годината. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар