вторник, 13 юли 2021 г.

Opel Astra L разполага със свеж дизайн и хибридна технология

Шестото поколение  на  Opel  Astra,  бе  разкрито  официално  преди  броени   минути, след  като  марката  разпространи  официалните  снимки  на  модела,  чиито  продажби  трябва  да  започнат  през  септември  месец,  но  първите  бройки  ще  достигнат  до  своите собственици  едва  в  началото  на  следващата  година.  Не  е  тайна,  че  Astra  L  се  основава върху  платформата  на  третото  поколение  Peugeot  308 и ще  използва  същата  техника,  но  дизайнерите  са  с вършили  отлично  своята  работа,  като  са успели  да  заличат  каквито  и  да  е  прилики  с  френският  модел  и  да  придадат  собствен стил  на  немският  хеч.  


Интериора също е голям скок за марката, като разполага с цифров панел пред водача наречен "Pure Panel" с два сляти 10-инчови екрана съответно за инструменталният панел пред водача и мултимедийната система. Управлението на климатичната инсталация обаче все пак остава конвенционално с механични бутони и въртящ се клъстер за силата на звука, което ще повлияе на цената на модела, която се очаква да бъде около 20 800 евро. Срещу доплащане за модела ще бъдат налични всички най-модерни системи с които Stellantis разполага в момента. Няма да липсват разбира се адаптивният круиз контрол и хедъп дисплея, както и системите от камери даващи обзор от 360 градуса.


Все  още  няма  официална  информация  за  това,  какво  има  под  капака  на новата, но е ясно, че моделът ще се предлага с бензин и дизелови агрегат с мощност от 110 до 225 к.с., като в гамата ще присъстват и хибридни версии. Трансмисиите налични за модела са 6-степенната, механична и 8-степенната, автоматична предаващи движението към предните колела. Дължината на новото поколение е сходна с тази на предшественика, но междуосието е нараснало с 13мм., а мястото за багаж е с обем от 422 литра с 52 литра повече. За тези, които искат повече обем ще бъде налична и комби версията на модела, която ще бъде представена в края на тази година. 



Няма коментари:

Публикуване на коментар