четвъртък, 4 юли 2019 г.

Обновеният Opel Astra, казва сбогом на Еcotec агрегатите

Трябва подобаващо да се отнесем с факта, че след като преди две години PSA придоби OPEL, французите съумяха да да представят изцяло ново поколение на Opel Corsa (модел който бе забравен от GM), а сега напълно модернизират Opel Astra K, която става значително по-модерен благодарение на новите агрегати и трансмисии предоставени от PSA. 
Външните промени не са големи, но благодарение на тях въздушното съпротивление на компактния хеч модел е сведено до 0.26, а на комбито дори до 0.25. Новите брони и активните ламели на радиаторната решетка допринасят за ниският коефициент на оптекаемост, който спомага за по-ниска консумация на горивото и намалени нива на шум по време на движение. Амортисьорите също са нови и предлагат по-комфортна возия и подобрено поведение на пътя. 
Под капака място намират 3-цилиндровите бензин и дизелови агрегати от PSA, които заменят проблемните - Ecotec агрегати. Бензиновите версии ще разчитат на 1.2 литровия, турбомотор във версии на мощност от 109, 130 и 145к.с., а за клиентите които все още предпочитат дизела на разположение е 1.5 литровия, мотор в нива на мощност от 105 и 122к.с. Всички агрегати ще се предлагат серийно с нова 6-степенна, механична трансмисия, а срещу доплащане ще бъде налична и 9-степенна, автоматична скоростна кутия. Според производителя, консумацията на гориво ще варира в рамките между 4.4 и 5.3л/100км, в зависимост от версията. 
В интериора също са направени промени, като оборудването е станало по-богато, а пред водача място намира нов инструментален панел. Мултимедията също е изцяло нова, по-бърза и с по-лесно управление. Налице е и опция за безжично зареждане на телефони и висококачествана озвучителна система от Bose. 
Цените все още не са определени, но най-вероятно да имат разлика с около 200-300 евро спрямо досегашната версия. През 2021 година се очаква новата генерация на модела, която ще бъде първият модел на Opel, който ще притежава изцяло новата дизайнерска линия с ретро елементи, която ще бъде наложена в бъдещите модели на марката, демонстрирана в Opel GT X Experimental Concept


Няма коментари:

Публикуване на коментар