петък, 5 юли 2019 г.

De Tomaso се завръща с модела P72

За възраждането на легендарната марка от близкото минало - De Tomaso, се говори от близо 8 години. Сега, 60 години след основаването на марката ставаме свидетели на първият модел от новата история на компанията, който ще бъде представен в Goodwood. Презентиран като ултра модерен спортен автомобил De Tomaso P72, е проектиран от нулата, а дизайна вдъхновен от спортните болиди през 60-те години. Като цяло моделът е основан върху конструкцията на Apollo Intensa Emozione IE 06, изградена от въглеродни сплави. 
За сега не се споменават подробности относно механиката и задвижването, но става ясно, че амбициите на марката са да привлече повече платежоспособни клиенти, които ще се радват повече на ювелирната прецизност в изработката и добрата визия на модела, от колкото на резултатите на пистата. За задвижване моделът разчита на V8-цилиндров мотор от Ford, който е преработен от тунинг ателието Roush. По-скоро трябва да гледаме на De Tomaso P72, като пряк конкурент на Spyker C8 Preliator, от колкото на Ferrari. 

Намеренията на компанията са, от този модел да бъдат произведени 72 бройки, като цените ще започват от 750 000 евро, без данъци и такси. 




Няма коментари:

Публикуване на коментар