сряда, 11 август 2021 г.

Фейслифт и за BMW iX3 (G08)

 Не е изненада, че едва една година след представянето на първият изцяло електрически SUV на марката - BMW iX3 (G08), той е подложен на козметични промени. Това се налага поради факта, че чисто и просто BMW iX3 е една закъсняла версия на BMW X3, който пък бе обновен по-рано тази година. Външните промени включват нова предна и задна броня, преработени светлини и серийно предлаганият М-пакет, който придава по-динамичен стил на модела. 


Интериора идва директно от обновените Х3 и Х4 със серийно предлаганият цифров инструментален панел пред водача с размер от 12.3-инча и 12.5-инчов дисплей за инфотайнмънт системата. Налице са нови предни седалки с по-добра странична опора и нови материали като новата перфорирана тапицерия Sansatec. 


От механична гледна точка също има, какво да се види. Батерията е нова с мощност 80кВтч., което увеличава автономията с 20км. и сега, тя надвишава сегашните 460км. Съобщава се още, че за има възможност за бързо зареждане в рамките на 10 минути, което може да осигури пробег от до 100км, а за още 20 минути батерията се зарежда до 80%, от своя капацитет. Електромоторът остава същият с мощност 286 к.с., разположен задния мост и задвижващ съответно задните колела. Според информацията ускорението на модела от 0 до 100км/ч. възлиза на 6.8 секунди, а максималната скорост е ограничена на 180 км/ч. Производството на iX3 ще продължава да се осъществява в Китай, като промените са увеличили цената с над 10% и сега базовият модел на обновеното iX3, който всъщност е доста добре оборудван струва 67 300 евро.

Няма коментари:

Публикуване на коментар