вторник, 10 август 2021 г.

Audi Skysphere Concept без шансове за серийно производство

На 13-ти август в  Pebble Beach, Audi ще представи безумна концепция на двуместен електрически задвижван GT модел с името Skysphere. Това е първият концептуален модел от общо трите такива, които ще бъдат представени в рамките на три години имащи за цел да представят бъдещето на немската марка. Ясно е, че дизайна на моделите на марката ще бъде коренно преосмислен, за което загатна и представената в началото на  годината къде, къде по-смислена концепция Audi A6 e-tron. Не е ясно, до колко от чертите които виждаме в Skysphere, сътворени от дизайнерското студио на марката в Малибу ще бъдат пренесени в сериен модел, но по-скоро трябва да обърнем внимание на технологиите и материалите, които са вложени в него. Производителят признава, че подобен модел не се предвижда в серийно производство, което само може да ни радва, тъй като на никой не е нужен двуместен модел с тегло от 1.8 тона задвижван от електричество, което би захранило малко село за един ден особенно с емблемите на Audi, но не трябва да забравяме, че все пак целта на концептуалните модели е именно да бъдат луди и да шокират публиката. 


Още по-безсмислена е възможността моделът да се разтяга по подобие на Renault Morphoz Concept. В режим GT, концепцията е с нормално междуосие и огромно пространство за краката на пасажерите, които се чувстват като пътници на втория ред седалки, тъй като в този режим управлението поема автономната система за шофиране от 4-то ниво, каквато все още марката не е разработила напълно. В този случай воланът се скрива под таблото оборудвано с 55-инчов екран за инфотайнмънт системата, която дава възможност за сърфиране в интернет, провеждане на конферентни видео разговори и дори гледане на филми. В режим Sports, междуосието се свива с 25см., воланът застава на обичайното си място, а в краката на водача се появяват и два педала, които се регулират заедно с волана. Производителят акцентира на използваните еко материали за изработката на интериора като: микрофибър, синтетична кожа и евкалиптово дърво. 


За задвижване на теория концепцията Audi Skysphere, разчита на един електромотор задвижващ задните колела с мощност 632 к.с. Той се захранва от батерия с капацитет 80 кВтч., която осигурява автономия от 500км. Дали това е достатъчно си отговорете сами, но ускорението от 0 до 100км/ч. от 4 секунди напълно ще задоволи всякакви изисквания и очаквания от подобен модел, който между впрочем разполага с завиващи задни колела и адаптивно окачване с възможност за промяна на клиренса. 



Няма коментари:

Публикуване на коментар