събота, 17 април 2021 г.

Audi A6 e-tron Concept ще бъде представен на автосалона в Шанхай

 На предстоящото автоизложение в Шанхай, което ще отвори врати следващата седмица, немската марка ще представи концепцията Audi A6 e-tron. Трябва да уточним, че моделът е от семейството на електрическите превозни средства на марката и не трябва да се смята за наследник на настоящото  Audi A6. Концепцията демонстрира, какво да очакваме от бъдещия електрически седан на марката, който е основан върху разработената съвместно с Porsche платформа за електрически автомобили РРЕ. 


Дизайна е изцяло нов за марката с изцяло нови елементи и похвати. Въпреки, че няма толкова агресивни линии, каквито сме свикнали да наблюдаваме, електрическият лифтбек изглежда подобаващо и по-скоро на него може да се гледа, като електрическа алтернатива на Audi A7 Sportback


Снимки на интериора все още не са разпространени, но и там очакваме съвсем нова обстановка. Съобщава се, че работата на климатичната инсталация ще бъде намалена, тъй като използвана боя за купето, отразява слънчевите лъчи и респективно топлината. Това от своя страна ще допринесе и за по-малката консумация на електроенергия, а от там и увеличаване на автономията.

Относно задвижването не се споменават подробности, но при всички случаи, то ще се осъществява посредством електромотор разположен на задния мост, като ще има и версия с два електромотора и задвижване на четирите колела с обща мощност от 470к.с., а обещаната автономия е минимум 480км., като според версията може да достигне и до 700км. Намеренията на марката са до 2023 година да представи производствената версия на модела, като това ще бъде първият от 20-те нови модела, които марката трябва да предложи да края на 2025 година. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар