събота, 17 април 2021 г.

Jiangling е готов с първият си модел разработен съвместно с Renault

Китайската марка Jiangling (JMC) е в тесни взаимоотношения с Ford, който притежава 24%, от акциите на марката, като в момента в нейните шест заводи се произвеждат моделите Ford Equator и Ford Territory, но явно това не пречи да разработи и произвежда модел съвместно с Renault. Това не е изненада, тъй като още през 2019 година двете компании подписаха пакт за общо сътрудничество и развойна дейност и създадоха съвместно предприятие за производство на електрически модели наречено JMEV в което францизите имат 50% дялово участие. 



Новият модел носи името Yi и е базиран върху новата платформа на французите предназначена за електрически автомобили. Седанът Yi, може да се счита за бюджетен, а неговото серийно производство трябва да започне през втората половина на тази година в изцяло новият завод в Нанчанг. 


Все още не е разпространена официална информация за модела, но се предполага, че той ще разчита на един електромотор, а автономията не трябва да е по-малко от 400км. Повече подробности очакваме да станат ясни следващата седмица, както и да разберем пълното име на новият китайски, електрически модел. 
+++++++++++++++++++++++++++++++++
За задвижване Yi, разчита на електромотор с мощност 150 к.с., чиято батерия осигурява автономия от 500 км. Очаква се и версия с два електромотора с обща мощност от 231 к.с. и автономия от 450 км. Според информацията ускорението до 100 км/ч., от място при нея ще бъде 5.8 секунди, а времето за зареждане от електрическата мрежа до 100%, отнема между 8 и 10 часа. При зареждане от бързозарядна станция от 10 до 80%, времето се свежда до задоволителните - 30 минути. Продажбите на модела в Китай, стартират от ноември месец с цени от 139 000 юана. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар