събота, 17 април 2021 г.

Volkswagen ID.6X и ID.6 CROZZ ще се произвеждат и продават само в Китай

 По план марката представи своя трети електрически модел основан върху новата MEB платформа. Това е триредовият SUV, който ще се предлага в две версии съответно Volkswagen ID.6X и ID.6 CROZZ. Разликата между двете версии е леко увеличеният клиренс на ID.6X и различният дизайн на предната част. Благодарение на увеличената дължина с близо 30см., спрямо тази на Volkswagen ID.4, новите модели разполагат с трети ред седалки и място за 7 човека.


Моделното семейство на ID.6 се задвижва от електромотор позициониран на задния мост с мощност от 183 и 204к.с. или с два електромотора разположени съответно на предната и задната ос с обща мощност от 301к.с. Предвидени са батерии с капацитет от 58 и 77кВтч., които осигуряват автономия от 436 до 588км. При всички положения максималната скорост е ограничена на 160км/ч., а времето за ускорение до 100км/ч. отнема между 6.6 и 9.3 секунди в зависимост от модификацията. Общото тегло на модела е 2286кг.


В интериора изненади няма. Той е идентичен с този на Volkswagen ID.4X, който за сега е наличен само в Китай. Пред водача място намира цифров инструментален панел, а инфотайнмънт системата с 12-инчов дисплей разполага с гласови команди. Новост е наличието на хедъп дисплей с увеличена реалност, който ще стане част от опционалното оборудване и на останалите електрически модели на марката. Панорамният покрив ще е наличен серийно за модела, а срещу доплащане той може да стане отваряем. 


Продажбите на Volkswagen ID.6 CROZZ и ID.6X започват от това лято, като производството ще се осъществява в Китай. За сега не се споменава нищо за експорт и най-вероятно поне в близките две години моделите ще се бъдат налични само в КНР. 



Няма коментари:

Публикуване на коментар