вторник, 20 октомври 2020 г.

Volkswagen ID.4 наличен в Европа от края на тази година

 Изцяло електрическият кросоувър - Volkswagen ID.4, ще бъде наличен на пазара още в края на тази година, като цени все още не са обявени. Първият електрически кросоувър на марката е построен върху МЕВ платформата на марката от ID.3, която ще бъде основа за всички предстоящи модели с нулеви емисии. 

Първоначално моделът ще се предлага с електромотор с мощност 204к.с., задвижващ задните колела захранван от батерия с капацитет 82кВтч. Според информацията предоставена от производителят, автономията на тази версия ще бъде 402км., като максималната скорост е ограничена на 160км/ч. с цел по-ниска консумация. Ускорението от 0 до 100км/ч., възлиза на  8.5 секунди. В по-късен етап, когато моделът бъде представен и от другата страна на Атлантика, налична ще бъде и модификация с мощност 306к.с. и автономия - 502км, задвижвана от два електромотора, предаващи движението към четирите колела. Марката е подготвила и още по-мощни версии, за които все още няма официална информация, но се очаква върховата версия да разполага с близо 500к.с. Зареждането на батерията до 83%, от бързозарядна станция ще отнема минимум 38 минути, да като при домашни условия ще трябва да изчакате минимум 7 часа.

Първоначалното впечатление от интериора не е впечатляващо. Дизайна е семпъл със седалки от изкуствена кожа и микрофибърни тапицерии. Пред водача, логично място намира цифров инструментален дисплей със скромни размери от 5.3-инча. Инфотайнмънт системата пък ще разполага и с гласов и жестов контрол и 10 или 12-инчов дисплей, а всички бутони включително и тези на волана са сензорни. Всички най-нови системи и асистенти за безопасно шофиране ще бъдат налични за модела, като повечето ще се предлага още от базовото ниво на оборудване. Производството на VW ID.4 ще се осъществява в Европа, Китай и САЩ.






Няма коментари:

Публикуване на коментар