четвъртък, 24 септември 2020 г.

Rеnault Arkana наличен в Европа от 2021г.

 Когато бе представен преди две години в Русия, стана ясно, че този модел задължително трябва да стъпи и на пазарите в Европа, макар и с известни промени. След представянето на произвежданият в Южна корея, Samsung XM3 стана ясно, че премиерата в Европа, наближава. За целта моделът е позициониран върху новата CMF-B платформа, която позволява внедряването на хибридни технологии. Именно с такава ще разполага европейската версия на Arkana.

Моделната гама ще се състои от изцяло електрифицирани версии. Базовите модели ще разполагат с лека хибридна технология за 1.3 литровия, турбо бензинов мотор с мощност 140 и 158к.с. технологията съчетава стартер-генератор съчетан с EDC трансмисия и литиевойонна батерия. На върха в гамата е позиционирана хибридната версия наречена Е-Tech. Тя съчетава 1.6 бензинов, турбо мотор и два електромотора.

Интериора е идентичен с този на корейската версия, като пред водача място намира цифров инструментален панел с 10-инчов екран. на централната конзола място намира 7 или 9.3-инчов екран за инфотайнмънт системата. в зависимост от нивата на оборудване моделът ще се предлага с всевъзможни системи подпомагащи шофирането и безапосността. 

Продажбите на Renault Arkana в Европа, стартират от първата половина на 2021 година, като цени все още не са оповестени. 




Няма коментари:

Публикуване на коментар