вторник, 10 септември 2019 г.

Обновената емблема на марката прави премиера с Volkswagen ID.3

Немската компания постепенно се съвзема от трусовете с Дизелгейт и насочва всичките си ресурси в бъдещото електрическо семейство - ID. Дори в последния момент, бе взето решение за отлагане на премиерата на Volkswagen Golf 8, за да може посетителите на автосалона във Франкфурт, да се фокусират върху очертаващия се, като най-важен модел на марката, а именно производствената версия на електрически задвижвания Volkswagen ID Conept. Първият модел от новото моделно семейство носи наименованието - ID.3 и е основан върху новата модулна платформа - MEB, която ще бъде основа за всички предстоящи модели на марката с нулеви емисии. С дължина от 4.26, ширина - 1.81 и височина - 1.55 метра, петместният модел предлага завидно пространство в кабината, а обема на багажника възлиза на 385 литра. 
Продажбите на Volkswagen ID.3 ще започнат от началото на следващата година, като производителя обещава стартова цена от под 30 000 евро. Базовата версия ще бъде оборудвана с 45 кВч. батерия, чиято автономия ще възлиза на 330км. На разположение ще бъдат и версии с капацитет на батерията от 58 и 77 кВч, чиято автономия ще бъде съответно 420 и 550км. В зависимост от електромотора монтиран в задната част и задвижващ задните колела, мощността ще бъде 147 или 201к.с., но въртящият момент от 310Nm. ще бъде еднакъв. За сега динамични характеристики не се споменават, но става ясно, че с помощта на бързо зарядна станция с мощност от 100kW, батерията може да бъде заредена до 80%, в рамките на 30 минути. Гаранцията на всички батерии е 8 години или 160 000 км. 
Новият електрически модел, които има амбициите да се превърне в най-продаваният такъв ще се предлага в три нива на оборудване. Серийно за модела ще бъдат налични: инфотайнмънт система с навигация и 10-инчов дисплей, цифров инструментален панел пред водача, климатична инсталация, сензорни бутони, пълен ел. пакет, отопляеми предни седалки и волан, амбиентно осветление в интериора, 18-цолови джанти и подлакътници. Срещу доплащане ще бъдат налични и опции като: гласови команди на някои от функциите и инфотайнмънт системата, камера за заден ход, адаптивен автопилот, двуцветен интериор, LED матрични светлини, стъклен отварящ се покрив, безключов достъп и старт на автомобила, 19 и 20-цолови джанти и висококачествена озвучителна система от Beats и др. 
Относно обновеното лого на компанията, което е вече в стил 2D, няма какво да кажем, освен че можеше и да си остане същото.




Няма коментари:

Публикуване на коментар