петък, 16 април 2021 г.

Hyundai Santa Cruz е SUV и Pick-Up в едно

 Шест години, след като видяхме концепцията Hyundai Santa Cruz, корейците най-накрая се решиха да представят първият си пикап отвъд океана. Ясно е, че марката няма да може да се пребори с местните производители и за това се насочва към ниша в която няма голяма конкуренция. Универсалният, товарен модел е позициониран в най-долният сегмент на товарните модели в САЩ и е насочен към младите клиенти с активен начин на живот. Това означава, че трябва да забравите да товарите бали със сено или да теглите двуосни каравани, но пък спокойно в товарното пространство можете да сложите велосипед, оборудване за гмуркане или сърф, за подобаващо прекарване на свободното време. 


Hyundai Santa Cruz е базиран на новото поколение Hyundai Tucson с който ще споделят една и съща поточна линия, но тук междуосието е разтеглено с 30см., а общата дължина възлиза на 4.97 метра. Дизайна също е взаимстван от SUV модела, както и интериора, който предлага място за пет човека. Оборудването е подобаващо с цифров инструментален панел пред водача (срещу доплащане) и 10.2-инчов тъчскрийн за мултимедийната система. Всички системи и асистенти за безопасност и подпомагане на шофирането от SUV модела са налични и тук. Срещу доплащане производителят е подготвил множество аксесоари, които са специално проектирани за този модел, като например специална стойка за велосипед, допълнително отделение под задните седалки за багаж, двоен под на товарното пространство и заключваща се ролетна щора, която служи за капак на товарният отсек. 


За задвижване моделът ще разчита на бензиновият 4-цилиндров мотор с работен обем от 2.5 литра и директно впръскване на горивото, както и неговата турбо версия. Мощността на агрегатите е съответно 193 и 280к.с., а наличните трансмисии са 8-степенни, автоматична или двудискова, задвижващи четирите колела, чрез вискосъединител на задния диференциал. 


Продажбите на Hyundai Santa Cruz в САЩ, започват от това лято, като цени не се споменават. Не е известно и това, дали моделът ще се предлага извън Северна Америка, но при интерес няма да има пречки производството да бъде увеличено. 



Няма коментари:

Публикуване на коментар