вторник, 10 август 2021 г.

Екзотични: Radford Type 62-2

Благодарение на бившия световен шампион от Ф1, Джейсън Бътън и автомобилният дизайнер Марк Стъбс, емблематичната английска марка от близкото минало Radford ще се радва на втори живот, като за ще продължава да предлага модерни автомобили подчинени на класическия дизайн на отделни емблематични модели от близкото минало. Става ясно, че марката е собственост на базираната в САЩ компания - Finest Coachbuilbing, в която присъстват още телевизионният водещ Ант Анстенд и адвоката Роджър Беле. Трябва да се отбележи, че за сериозността на проекта говори факта, че същият е официално подкрепен от Lotus, който на свой ред е позволил моделът на Radford, да носи емблемите на английската марка. 



Първият модел на марката носи името Type 62-2 и представлява двуместен спортен модел базиран на Lotus Evora с дизайн инспириран от легендата Lotus Type 62. Производството ще се осъществява в САЩ, като намеренията на марката са да произведе 62 бройки, чиито доставки трябва да започнат от началото на 2022 година, като цените все още остават в тайна. Въпреки това по-голямата част от бъдещата продукция вече е разпродадена на неназовани клиенти.


За задвижване Radford Type 62-2, разчита на познатият от Evora - 3.5 литров, V6-цилиндров, компресорен мотор доставян от Toyota, чиято мощност в случая възлиза на 436 к.с. Трансмисията е 6-степенна, механична или 7-степенна, двудискова в зависимост от предпочитанията на клиента. Все още няма каквито и да е технически или динамични спецификации, както и снимки на интериора за които се съобщава, че ще предлага всички най-модерни удобства. за тези, които искат повече динамика и спортно усещане марката предлага и пистова версия на модела наречена Gold Leaf, чиято мощност ще бъде 507 к.с., както и още по-екстремна версия наречена JPS с мощност 608 к.с.

Няма коментари:

Публикуване на коментар