четвъртък, 10 юни 2021 г.

Фейслифт за BMW X3 (G01) и X4 (G02)

 В средата на своя жизнен цикъл моделното семейство на BMW X3 и X4, получават козметични промени и модернизации. Имайки предвид, че в момента пазара на тези модели е предимно в Китай с над 45%, няма нищо странно, че визуалните промени са съобразени с местните вкусове, но въпреки това все още носят специфичното излъчване на баварската марка. Впечатление правят новия дизайн на броните, по-голямата радиаторна решетка и новите предни светлини, които са станали по-малки. В задната част също има какво нова да се види. 


Интериора не е забравен и сега моделите получава серийно 10.2-инчов дисплей за инфотайнмънт системата, а срещу доплащане може да се поръча и 12.3-инчов екран. Пред водача цифровият инструментален панел е с нова графика. Централната конзола също е нова, както и контролерите на серийната тризонова климатична инсталация с монохромен дисплей между централните вентилационни отвори. 


Обновените версии на Х3 и Х4 ще се предлагат с 2.0 и 3.0 литровите, бензинови, турбо мотори с мощност между 184 и 387 к.с., като всичките разполагат с лека хибридна технология работеща под напрежение 48V. При всички случай трансмисията е 8-степенна, автоматична. BMW X3 M и X4 M, също получават своето, като сега вече ще се предлагат само във версия на мощност от 510к.с. с подобрени динамични характеристики. Според информацията ускорението от 0 до 100 км/ч. се случва за 4.1 и 3.8 секунди, а максималната скорост може да бъде отпусната до 285 км/ч., благодарение на опционалния "M Driver" пакет. Активният диференциал и адаптивното окачване се предлагат серийно ва М-версиите. 



Няма коментари:

Публикуване на коментар