четвъртък, 10 юни 2021 г.

Opel / Vauxall Grandland X с обстоен фейслифт и нови технологии

 Фейслифт версията на Opel / Vauxall Grandland X е толкова радикална, че някои производители при такива промени обявяват модела за нов. Немците умело прилагат новата дизайнерска линия на марката към този модел е няма да е чудно, ако същият се предлага на пазара поне още 4-5 години. Впечатление правят новите предни - LED Pixel Lights IntelliLux светлини, които разполагат с 84 светодиода. Те обаче най-вероятно ще се предлагат срещу доплащане. 


Освен външно, немският кросоувър се сдобива и с изцяло нов интериор с два сдвоени дисплея съответно за инструменталният панел, чиито размер е 12-инча и за инфотайнмънт системата от ново поколение с гласов контрол и онлайн функции. Новост за модела са активните предни седалки с масажна функция и обдухване, които разбира се ще се предлагат срещу доплащане, както и автономната система за шофиране от 2-ро ниво. Именно тук премиера прави и системата за нощно виждане снабдена с термокамера с чувствителност до 100 метра. 


Информация относно промени в механиката все още няма. както знаем моделът е базиран върху платформата на Peugeot 3008, което означава, че под капака няй-вероятно място ще намират познатите 1.2 и 1.6 литрови, бензинови агрегати на PSA, както и 1.5 литровият дизел. Хибридните модификации с електромотор на задният мост и съответно задвижващ задните колела, също няма да бъдат чужди за модела.



Няма коментари:

Публикуване на коментар