петък, 6 март 2020 г.

Bugatti Chiron Pur Sport в тираж от 60 екземпляра

Френската марка може и да разполага само с един модел, но за сметка натова представя разнообразни негови версии, които привличат вниманието на платежоспособните клиенти. Последната модификация на Bugatti Chiron, носи наименованието Chiron Pur Sport и ще бъде произведен в 16 екземпляра, като цената на всеки един от тях ще започва от 3.2 млн. евро, без данъци и такси , което си е направо изгодно, имайки предвид цените на Bugatti Divo и Bugatti Centodieci
Освен новия аеродинамичен пакет, моделът получава ревизирано, по-твърдо окачване, подобрена титаниева спирачна система и преработена 7-степенна, двудискова трансмисия с 15%, по-къси предавателни числа. Титаниевата изпускателна система, магнезиевите джанти и карбоновите елементи допринасят за по-ниското с 50кг. собствено тегло на тази версия, спрямо нормалния модел. 
Двигателят е същият - W16-цилиндров с работен обем от 8.0 литра и четири турбо компресора с мощност 1479к.с. Благодарение на по-късите предавки и възможността да развие с 200об/мин. повече от стандартната версия, ускорението от 60 до 120км/ч. е намалено с 2 секунди, а времето за достигане на 100км/ч, от място възлиза на 2.4 секунди. новата аеродинамика и наличието на огромния заден спойлер, който генерира значителна притискателна сила, максималната скорост на модела е ограничена електронно на 350км/ч. 



Няма коментари:

Публикуване на коментар