четвъртък, 15 август 2019 г.

Bugatti Centodieci с цена от 8 млн. евро (без данъци и такси)

Този уикенд, марката ще представи последният си проект наречен EB110 Homage Centodieci. Според създателите дизайнът на новият модел е повлиян от този на EB110 SS, представен през 90-те години на миналия век. Ние не виждаме големи прилики с оригинала, който е дело на Марчело Гандини, но така или иначе новото предложение ще привлече внимание на предстоящия конкурс в Pebble Beach. 
Според оскъдната информация с която разполагаме, EB110 Homage Centodieci е базиран на Bugatti Chiron, което означава, че за задвижване ще използва 8.0 литровия, W16-цилиндров агрегат. Производството ще бъде ограничена на едва 10 екземпляра, а цените ще започват от около 8 млн. евро, което го прави и най-скъпият модел на пазара, но така или иначе всички бройки вече са разпродадени предварително.
++++++++++++++++++++++++++++
Според официалната информация, Bugatti Centodieci разполага с мощност от 1600к.с., и е с общо тегло от 1808кг. Ускорението на модела от 0 до 100км/ч става за 2.4 секунди, а максималната скорост с оглед новата аеродинамика е ограничена на 380км/ч.



Няма коментари:

Публикуване на коментар