понеделник, 29 февруари 2016 г.

Bugatti Chiron представен в Женева с цена от 2.4 млн. евро

Най-чаканата премиера тази година безспорно е тази на Bugatti Chiron, наследника на Veyron. Официално пред публика тай ще бъде показан утре, по време на официалното откриване на автосалона в Женева. Претендента за нови рекорди притежава нов, 8.0 литров, W16-цилиндров, агрегат с принудително пълнене, чиято мощност според информацията е точно 1500к.с. и 1600Nm. в диапазона между 2000 и 6000 об/мин. Той е куплиран с 7-степенна, DSG трансмисия предаваща движението към четирите колела. Особеност е, че трансмисията е насочена към предната част на автомобила и по този начин се намира непосредствено между двете предни седалки. По този начин разпределението на масите между предния и задния мост е почти еднакво. 
Като цяло в най-скъпият автомобил на планетата чиято цена ще започва от 2.4 милиона евро няма технологичен шок. Окачването е активно и разполага с пет настройки, като същевременно се адаптира във всяка една част от секундата. Купето разбира се е от въглеводородни сплави, а пътникът на предна дясна седалка ще разполага с WiFi връзка. Интериора е изключително комфортен, но същевременно спортен. Няма и следа от масивна централна конзола. На нейно място наблюдаваме елегантна колона изработена от карбонова сплав и алуминии, на която са позиционирани контролерите за климатичната инсталация. 
Стигнахме до сухите числа. Ускорението от 0 до 100км/ч става за около 2.5 секунди (в зависимост от възможностите на водача), максималната скорост е електронно ограничена на 420км/ч. Резервоарът е с обем 100л., но това не трябва да ви радва, тъй като при пълна газ същият се пресушава за 9 минути. 
Предвидени са 500 бройки от тези, като една трета от продукцията вече е разпродадена. Най-вероятно още следващата година ще видим и "Targa" версията на модела, чиято цена ще бъде с около 20-30% по-висока. А, да! Обувките и специално изработените багажни чанти се заплащат допълнително. 







Няма коментари:

Публикуване на коментар