четвъртък, 10 октомври 2024 г.

Lynk & Co Z20 / 02 с премиера в Милано

Китайският производител представя нов компактен електрически SUV, който обещава да промени начина, по който гледаме на градската мобилност. Lynk & Co Z20 е създаден на платформата SEA (Sustainable Experience Architecture) на Geely, която се използва и от други модели като Zeekr XSmart #1 и Volvo EX30. Това означава, че Z20 споделя много от технологиите и иновациите на тези модели, но със собствен уникален стил. Официалната премиера на модела ще се състой утре в Милано, а сега пред нас са неговите първите официални снимки. От тях става ясно, че дизайнът на Z20 е модерен и елегантен с купеобразен силует и наклонен покрив, който придава спортен вид на автомобила. Предната част на автомобила включва характерните за марката H-образни, LED дневни светлини и голяма долна решетка, а фаровете са интегрирани в предната броня. Задната част на автомобила е оборудвана с 3D, LED задни светлини, които се простират по цялата ширина на автомобила, придавайки му отличителен вид. 

С дължина от 4.46 мм, ширина от 1.84 мм. и височина от 1.57 мм, Z20 е малко по-голям от Zeekr X, което го поставя твърдо в категорията на компактните SUV. Междуосието от 2.75 мм., осигурява достатъчно пространство за пътниците и багаж. Тези размери правят Z20 идеален за градска употреба, като същевременно предлага достатъчно пространство и комфорт за дълги пътувания. Интериорът  предлага множество технологични иновации, които правят шофирането по-лесно и по-приятно. Автомобилът е оборудван с най-новите системи за асистенция на водача, включително адаптивен круиз контрол, система за поддържане на лентата и автоматично паркиране. Освен това, Z20 ще се предлага с 14.6-инчова инфо-развлекателна система с лесна интеграция на мобилни устройства и безжично обновяване на софтуера, което гарантира, че автомобилът винаги ще бъде актуален с най-новите функции и подобрения. 

Официална информация относно задвижването все още не е разпространена, но най-вероятно технологията ще бъде идентична с тази на споменатите по-горе модели предлагани от Geely. Това означава, че базовата версия ще се задвижва от един електромотор позициониран в задната част на модела с мощност 272 к.с., захранван от тягова батерия от CATL с капацитет 66 кВтч. Очакваната автономия е  поне 400 км., а времето за зареждане на батерията от 10 до 80% ще отнема не повече от 30 минути, ако това се случва чрез бързозарядна станция. Повече подробности и снимки за Lynk & Co Z20 ще бъдат добавени до броени часове. 

+++++++++++++++++++++++++++++++++++

Според официалната информация Lynk & Co Z20 тежи 1820 кг. и ще се предлага с тягова батерия с капацитет 66 кВтч. Тя от своя страна захранва електромотор задвижващ задните колела с мощност 272 к.с. Автономията на модела е 435 км., но ако клиентите поръчат термопомпа, то тя ще се увеличи с 10 км. Зареждането на батерията може да се осъществява и от бързозарядни станции, като от 10 до 80%, това ще става в рамките на 30 минути. Продажбите в Европа ще стартират още тази година под обозначението - 02, като цената за базовата версия ще бъде 35 450 евро. 




Няма коментари:

Публикуване на коментар