вторник, 27 февруари 2024 г.

MG3 е на път да раздвижи компактният клас със своята модерна хибридна технология

Днес в Женева се състоя премиерата но новото поколение MG3, което веднага привлече внимание към себе си и то не поради слабото участие и липсата на повечето водещи производители под прожекторите на Palexpo. Запомнете този модел, тъй като същият с неговата хибридна технология, която покрива най-модерните стандарти в областта е на път да стане  предпочитаният избор на клиентите, които се двоумят между автомобилите с ДВГ и тези с нулеви емисии. . Сегашното поколение на модела до сега можеше да се забележи на английския пазар, но днес марката представя и версия с ляв волан, което означава, че ще го видим и на пазарите в континенталната част на Eвропа. 

Дизайна е модерен и издържан в характерният стил на марката с динамични линии и агресивно излъчване. Габаритите на модела са както следва: дължина - 4.1 метра, ширина - 1.8 метра и височина - 1.5 метра което означава, че новият MG3 ще се конкурира пряко с Volkswagen Polo и Renault Clio, които обаче не разполагат с хибридни версии. 

Под капака на новото MG3, място намира 1.5 литров бензинов мотор с мощност 102 к.с., куплиран с електромотор с мощност 134 к.с. Общата мощност на системата възлиза на 194 к.с., предавани към предните колела чрез хибридна 3-степенна, автоматична трансмисия. На борда място намира и малка тягова батерия с капацитет 1.8 кВтч., която ще позволява движението в изцяло електрически режим за кратки разстояния, най-вероятно не повече от 3-4 км. Самозараждащата се хибридна система обаче, позволява да бъде достигнат среден разход от 4.4 л/100км. 

Не по-малко интересен е и интериорът, който разполага с модерни технологии и богато оборудване още от базовото ниво на обзавеждане. Серийно пред водача място намира 7-инчов цифров инструментален панел, придружен от 10.2-инчов тъчскрийн за инфотейнмънт системата със стандартна навигационна система и възможност за свързаност с Android и IOS. Серийният мултифункционален кожен волан е с нестандартна форма, а на централната конзола между седалките където е разположен кръглият превключвател за предавките, място намира и поставка за безжично зареждане на телефони. Климатичната инсталация, пълният ел. пакет, сензорите за паркиране и камерата за заден ход също са част от серийното оборудване. На борда място намира и усъвършенстваният пакет от асистенти подпомагащи шофирането MG Pilot, който покрива най-новите европейски изисквания. По-високите нива на оборудване ще бъдат оборудвани с ел- предни седалки с подгряване и масаж, без ключов достъп и старт, както и пакет камери с обзор 360 градуса. 

Производителят все още не е обявил официално цените на своят компактен хеч модел, но най-вероятно базовата версия няма да се предлага за повече от 22 000 евро. Дали това ще се потвърди ще стане ясно в края на лятото, когато се очаква да започнат и продажбите на новото MG3 в Европа. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар