вторник, 18 април 2023 г.

Фейслифта на Renault Clio осигурява поне още 5 години живот на модела

Представеното преди 5 години, пето поколение на Renault Clio, получава обстоен фейслифт които изпреварва навреме задаващите се нови евростандарти осигурявайки на модела живот от поне още 4-5 години, който явно ще се продава успоредно с предстоящото изцяло електрическо Renault 5. Визуално компактният френски модел получава значителни промени особено в предната си част, която е изцяло нова. Впечатление правят и серийните LED светлини, както и DRL дневните светлини разположени в двата края на предницата, които придават отличаващ светлинен подпис на модела. В задната част промените са далеч по-пестеливи, ако изключим новият дизайн на бронята и новото оформление на LED светлините.

В интериора промени не се забелязват, а и не е нужно, тъй като френският модел е с един от добрите интериори в своят клас. Съобщава се за повишаване качеството на материалите, които вече са изградени почти изцяло от рециклирани суровини. Цифровият инструментален панел пред водача е с променена графика, а вертикално разположеният 7 или 9.3-инчов дисплей остава същият. Оборудването също е станало по-богато, като на борда място намират значително количество асистенти подпомагащи шофирането. 

Под капака на обновеното Clio, всичко е познато. Базовата версия разчита на 3-цилиндровия, 1.2 литров, турбо бензинов мотор с мощност 64 к.с., както и неговата версия с принудително пълнене и мощност 100 к.с. Налична е дизелово версия с 1.5 литров мотор и мощност от 100 к.с. на върха в гамата е позиционирана E-Tech версия с 1.6 литров турбо бензинов агрегат с мощност 145 к.с., оборудван с лека хибридна технология.

Продажбите на обновеният модел ще започнат от тази пролет, като цени все още не са известни. До края на годината трябва да бъде представено и новото поколение на Mitsubishi Colt, който по примера на Mitsubishi ASX ще бъде ребаджната версия на модел от гамата на френската марка в случая именно на обновеното Renault Clio. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар