петък, 15 януари 2021 г.

Потвърдено: Новото Renault 5 ще бъде представено съвсем скоро, както и новото лого на компанията

 Точно 10 години, след като се заговори за първи път, че френската марка ще възроди култовия модел Renault R5, сега официално стана ясно, че това ще стане в близките 2 до 5 години, като моделът естествено ще бъде изцяло електрически. Ние от своя страна се надяваме премиерата да се състои още следващата година, което ще съвпадне с неговата 50 годишнина.


Потвърждение за това е представената лично от главният дизайнер на марката Жил Видал, концепция която разкрива, какво да очакваме от модела. Дизайна е издържан напълно в духа на оригинала, но същевременно разполага с много по-агресивен външен вид, което трябва да привлече и новите привърженици на марката. До каква степен от това, което виждаме днес ще бъде запазено в производственият модел предстои да видим, но на нас ни стига факта, че на дневен ред, най-накрая присъства появата на подобен модел, който ще се изправи срещу Fiat е500 и Honda E. Впечатление прави и новото лого, което ще бъде предсатвеон официално да края на тази година. 


За сега няма изображения на интериора, но така или иначе от него на дали ще остане много в производственият модел. За задвижването също няма информация. Става ясно обаче, че освен R5, марката възнамерява да съживи и друг култов модел в лицето на Renault 4


Няма коментари:

Публикуване на коментар