понеделник, 2 март 2020 г.

Новият Fiat 500 само с нулеви емисии

Изцяло новото поколение на най-успешният модел на италианската марка ще се предлага само в електрически вариант. Има обаче известна уговорка, че успоредно с него настоящият модел на Fiat 500 ще продължава да се предлага задвижван от ДВГ, но най-вероятно в скоро време ще бъде подложено на обстойна модернизация. Новият Fiat 500е, е изграден върху изцяло нова платформа, за която не се споменава много, но няма да се изненадаме, ако идва директно от Peugeot 208, но в скъсен вариант. Видимо новото поколение е нараснало във всички посоки, а дизайна е еволюция на този, който познаваме. Интериора е модерен и радва окото с качествени материали и изработка, като на борда ще присъстват всички най-нови технологии с които разполагат FCA и PSA, като това ще бъде и първият модел на марката предлаган с новата инфотайнмънт исстема UConnect5 с 10.2-дисплей. 
Към момента няма информация относно техническите параметри на батерията или електромотора, но става ясно, че производството ще се осъществява в Италия. Отворен стои и въпросът за цената, която за съжаление няма да е по-ниска от 30 000 евро. Повече подробности очакваме да бъдат достъпни съвсем скоро, както и снимки на останалите версии.
+++++++++++++++++++++++++++++
За задвижване Fiat 500e, разчита на електромотор с мощност 120к.с. и литиево-йонна батерия с капацитет от 42кВтч., която осигурява автономия от 320км. Според информацията времето за зареждане до 80%, от капацитета на батерията, чрез бързозарядна станция отнема 35 минути. Ускорението на модела от 0 до 100км/ч, възлиза на 9 секунди, а максималната скорост е ограничена на 150км/ч.
Цени на купе версията засега не се съобщават, но става ясно, че първите 500 бройки на модела ще бъдат във версия кабриолет и богато оборудвани, като няма да липсват неща като: адаптивен автопилот, система за поддържане движението в пътната лента, сензор за обекти в сляпата зона, климатик, пълен ел. пакет и мн. др. Цената на тази версия ще бъде 37 500 евро, което е напълно приемлива оферта. Купето, което ще бъде представено до няколко месецаще стартира с цени от 34 900 евро.




Няма коментари:

Публикуване на коментар