вторник, 18 април 2023 г.

Моделното семейство на Porsche Cayenne с обстоен фейслифт и нов интериор

 Преди да стане изцяло електрическо, моделното семейство на Porsche Cayenne получава обстоен фейслифт и изцяло нов интериор, което ни кара да вярваме, че моделът който виждаме днес ще се предлага поне още 5-6 години, успоредно с електрическият наследник, който би трябвало да бъде представен през 2026 година. 

Външните промени са обхванали и версията Cayenne Coupe , а разликите се виждат от пръв поглед. Предната част е изцяло нова. Нов е дизайна на предните матрични - LED светлини, като дори предния капак и калниците са приели нова форма. Погледнат отзад обновеният Cayenne веднага прави впечатление с новата задна светлина в стилът на Porsche Taycan.

Ако мислите, че промените на екстериора са семпли, то интериора няма да ви остави безразлични. Той е изцяло нов и вече е подвластен на пълната цифровизация. Пред водача е наличен извит 12.6-инчов дисплей за инструментариума, а инфотайнмънт системата с 12.3-инчов дисплей може да бъде комбинирана с втори дисплей позициониран пред спътника на водача с размер от 10.9-инча, чрез който могат да се управляват функциите на навигацията, да се сърфира в интернет и да се гледа поточно видео.  Централната конзола също е преработена, а скоростният лост е отпаднал, тъй като е заменен от електрически шалтер разположен от дясната страна на уредите пред водача. 

Под капака на обновеният Cayenne, също има какво да се види. Според информацията всички налични агрегати са с повишена мощност, като базовата версия с 3.0 лиритровият, V6-цилиндров турбо мотор вече разполага с 353 к.с. За радост на феновете на S-версията, марката се отказва от 6-цилиндровият мотор, като го заменя V8-цилиндровият турбо мотор с мощност 474 к.с. На върха в гамата е позициониран V8-цилиндровият, би-турбо мотор с мощност 659 к.с. Хибридната версия също не е забравена, като сега тя е оборудвана с по-голяма батерия с капацитет от 25.9 кВтч., а комбинираната мощност към колелата възлиза на 469 к.с. Автоматичната трансмисия, завиващите задни колела, адаптивното окачване и PASM пакета за активна и пасивна безопасност са серийни за модела. 



Няма коментари:

Публикуване на коментар