вторник, 23 февруари 2021 г.

Официални снимки на новият Mercedes C-class (W206)

 Mercedes представи първите официални снимки на новото поколение на своят C-class, който по всичко личи, че ще се наложи безапелационно над най-новото издание на своя вечен противник - BMW 3-series. Моделът е представен успоредно във версии седан и комби, като тяхното производство ще се осъществява в заводите на марката позиционирани в Европа, Китай и Южна Африка. Новата С-класа е позиционирана върху модулната платформа от Mercedes S-class, но с по-оскъдно използване на алуминии, а всичко това резонно  води и до увеличаване на общите размери, които в случая са както следва: дължина - 4.75, ширина - 1.82 и височина - 1.43 метра при междуосие от 2.86 метра. 


Под капака на новото поколение място намират само 4-цилиндрови, турбо бензинови и дизелови агрегати с работен обем от 1.5 и 2.0 литра, снабдени с лека хибридна технология работеща под напрежение от 48V и стартер-генератор, който може да рекупирира енергия, да задвижва автомобила за кратко само с помощта на събраната електроенергия и да осигурява за кратко мощност от допълнителни 22к.с.. Като цяло бензиновите версии разчитат на 1.5 и 2.0 литрови агрегати с мощност между 170, 204 и 260к.с., а дизеловите модификации са оборудвани с новия, би-турбо дизел с работен обем от 2.0 литра и мощност от 163, 202 и 265к.с. При всички случаи скоростната кутия е 9-степенна, автоматична задвижваща задните колела, а срещу доплащане за бензиновите версии е налична и системата 4Matic. Хибридните модификации C300e и C300de, са оборудвани съответно с 2.0 литрови, бензин и дизелови агрегати и литиево-йонна батерия с капацитет от 25.4кВтч., която може да задвижи автомобила в разстояние от 100км. само чрез електроенергия при скорост до 140км/ч. Мощността на тези версии съответно ще възлиза на 304к.с. за бензиновият хибрид, като мощността на C300de, все още не е съобщена. По-мощните AMG версии С63 и  С53 ще бъдат представени по-късно, но те  също ще разполагат с 4-цилиндрови мотори съчетани с електромотор, като тяхната мошност се очаква да бъде около 500-500к.с.. 


Интериора на новият Mercedes C-class е в стила наложен във флагмана - S-class, като предлага една модерна и високотехнологична обстановка, чиито главен акцент е M-BUX системата с 12.3-инчов екран за информационният панел пред водача и портретно ориентиран 11.9-инчов дисплей с висока разделителна способност. Функцията за добавена реалност е налична и за този модел, но срещу доплащане. За по-голям комфорт всички версии могат да бъдат оборудвани с адаптивни амортисьори, както и завиващи задни колела. Комбито и хибридните версии ще са оборудвани стандартно с въздушно окачване на задния мост. Серийно на борда място ще намира последното поколение на пакета за подпомагане на шофирането, които намаляват натоварването на водача в ежедневието. 


Дилърите започват да приемат поръчки от края на март месец, като продажбите трябва да започнат най-късно през юни месец, тази година. Цени все още не се съобщават. 




Няма коментари:

Публикуване на коментар