вторник, 24 септември 2024 г.

Екзотични: Saoutchik 300 GTC

Каросерийната компания Saoutchik е основана през 1906 г. от Жак Саутчик, роден в Руската империя като Яков Савчук. Той емигрира във Франция и започва да създава едни от най-екстравагантните и луксозни автомобилни каросерии за марки като Bugatti, Delahaye и Mercedes-Benz1. След смъртта на Жак през 1955 г., компанията затваря врати, но наследството му остава живо. През 2016 г. правата върху марката Saoutchik са придобити от нови собственици, които решават да възродят легендата и тази седмица представят своето първо творение под името 300 GTC. От пръв поглед става ясно, че Saoutchik 300 GTC е модерна интерпретация на класическия Mercedes 300 SL, но с много повече блясък и стил, а дали е успешна оставяме сами да си отговорите. 

Saoutchik 300 GTC е ръчно изработен шедьовър, който съчетава класически елементи с модерни технологии. Автомобилът разполага с широка, ниско разположена решетка, кръгли LED фарове и разширени калници, които му придават агресивен и същевременно елегантен вид. Каросерията е изработена от съвременни материали като карбон, което осигурява лекота и здравина, а целият процес  отнема около 4000 часа. 

Под капака на този звяр се крие 4.0-литров V8 двигател с двойно турбо, който генерира 577 конски сили куплиран с 7-степенна, двудискова трансмисия задвижваща задните колела. Това означава, че Saoutchik 300 GTC не е само красив, но и изключително мощен. Ускорението от 0 до 100 км/ч става за по-малко от 4 секунди, което го прави един от най-бързите роудстъри на пазара.

Интериорът на Saoutchik 300 GTC е истински оазис на лукс и комфорт и е изработен с внимание към детайла, като се използват само най-качествените материали. Кожените седалки, дървените акценти и модерната инфотейнмънт система създават усещане за изисканост и удобство. Само 15 екземпляра от Saoutchik 300 GTC ще бъдат произведени, което го прави изключително рядък и желан автомобил. Всеки един от тях ще бъде персонализиран според желанията на клиента, а това означава, че няма да има два еднакви автомобила. Цените остават в тайна.


Няма коментари:

Публикуване на коментар