вторник, 24 септември 2024 г.

ICH-X K3 е италиански SUV със странно име, но с цена от 49 000 евро.

 

По всичко личи, че Италия се оказва задната врата към Европа за китайските автомобили. Марката DR, която оперира в страната от 2005 година и сглобява  различни модели, след което ги предлага под различни марки в момента разполага с портфолио по-богато от това на Fiat, Alfa Romeo и Lancia взети заедно. Последното предложение на DR, което ще бъде налично на европейският пазар е представеният на автосалона в Торино ICH-X K3. Това е вторият модел на марката след ICKX K2, която промени своето наименование след като загуби съдебният иск от бившият пилот от F1 - Jacky Ickx. 

ICH-X K3 е новото попълнение в семейството на италианския бранд ICH-X и е базиран на представеният миналата година Jetour Traveller. ICH-X K3 обаче е създаден да бъде върхът на гамата, с впечатляващи размери и мощен двигател. С дължина от 4.78 метра, ширина от 2.00 метра и височина от 1.80 метра, този всъдеход е готов да се справи с всякакви терени. Дизайнът на ICH-X K3 повтаря този на модела на Jetour, като разликите се предимно в емблемите. 

Под капака на ICH-X K3 се крие 2.0-литров, турбо бензинов двигател с мощност от 245 к.с., който е съчетан със 7-степенна автоматична трансмисия с двоен съединител. Тази комбинация осигурява не само мощност, но и плавно и ефективно предаване на силата към колелата. Интелигентната система за задвижване на всички колела XWD доставяна от BorgWarner позволява автоматично превключване от 2WD на 4WD и включва блокировка на диференциала, което осигурява максимално сцепление и контрол върху автомобила. 

Интериорът е луксозен и модерен с централно разположен 15.6-инчов екран, който предоставя достъп до всички важни функции и настройки на автомобила. Освен това, K3 е оборудван с множество асистенти за водача, включително предупреждение за челен сблъсък, мониторинг на мъртвите зони, помощ при задържане и смяна на лентата, адаптивен круиз контрол и автоматично паркиране. Седалките са облечени в висококачествена кожа и предлагат множество настройки за оптимален комфорт. Климатичната система е двузонова, което позволява на пътниците да регулират температурата според своите предпочитания, а серийният панорамен покрив,  добавя усещане за простор и светлина. Моделът е оборудван и с множество системи за активна и пасивна безопасност, включително адаптивни предни светлини, система за автоматично спиране при аварийни ситуации, както и множество въздушни възглавници. Освен това, K3 разполага с система за разпознаване на пътни знаци и предупреждение за умора на водача, което допълнително повишава безопасността на пътя и покрива най-новите изисквания на EU.

С пускането на K3, ICH-X демонстрира своята амбиция да се утвърди като водещ производител на всъдеходи и SUV модели. Компанията планира да разшири своята гама с още нови предложения в бъдеще, включително електрически и хибридни версии, които ще отговорят на нарастващото търсене на екологични автомобили на стария континент. Продажбите на ICH-X K3 ще започнат в Италия още този месец с цена от 48 500 евро, а до края на годината моделът ще бъде достъпен в Испания, Франция и Португалия. 



Няма коментари:

Публикуване на коментар