неделя, 18 август 2024 г.

Mercedes-Maybach SL680 Monogram е за тези, които искат най-доброто от всичко


Представеният в Pebble Beach роудстър Mercedes-Maybach SL680 Mongram е произведение на изкуството, съчетаващо мощ, лукс и елегантност в едно. Макар и базиран на Mercedes-AMG SL (R232), първото нещо, което забелязваш при SL680 Monogram, е неговото присъствие. Дългият капак, изваяните линии и масивната решетка с емблемата на Maybach не оставят никого безразличен. Това е кола, която иска да бъде видяна. За нейната поява разбрахме още преди две години, когато Mercedes обяви, че става ексклузивна, премиум марка с нова идентичност. Това за което можем да съжаляваме е, че моделът който виждаме днес не прилича по никакъв начин на величествената концепция Mercedes-Maybach 6 от 2017 година, но въпреки това акцентът върху комфорта и дизайна не може да бъде незабелязан. 

Интериорът на Maybach SL680 Monorram ни изненадва с наличието на само две места. Задният ред седалки е отстъпил място на отделение за специално разкроени кожени чанти за багаж, които отлично прилягат към предназначеното пространство, което може да бъде покрито с допълнителен твърд обтекател. Като цяло всичко е подбрано с вкус и внимание към детайла. Специално проектираните за модела  седалки са като обятия, които те притискат нежно и те карат да забравиш за всички проблеми. Графиките на инструменталният панел и инфо-развлекателната система също са преработени специално за модела  и придават  уникална атмосфера. 

Цялата тази феерия на изтънченост и лукс обаче, веднага може да бъде забравена в момента който разберете, че под предният капак място намира познатият до болка V8-цилинров, 4.0 литров, би-турбо мотор във версия на мощност от 585 к.с. Трансмисията е 9-степенна, автоматична с конвенционален преобразовател на въртящият момент предаваща движението към четирите колела. Според информацията окачването е настроено така, че да осигури комфорт при дългите пътувания, без да компрометира спортния характер на автомобила. цифрите сочат, че ускорението от 0 до 100 км/ч. става за 4.1 секунди, а максималната скорост е ограничена по електронен път до 260 км/ч. 

Mercedes-Maybach SL680 Monogram е кола за хора, които ценят лукса, комфорта и високите технологии. Това е кола за хора, които искат да се откроят от тълпата. Това е кола за хора, които знаят какво искат и са готови да платят за него. Цените все още не са обявени, тъй като моделът ще бъде пуснат в продажба чак следващата пролет. Така или иначе цената няма да интересува хората които искат да притежават този модел, тъй като с похарчените пари за Mercedes-Maubach SL680 Monogram, купуваш повече от просто кола. Купуваш преживяване, което ще запомниш за цял живот.


Няма коментари:

Публикуване на коментар