събота, 17 август 2024 г.

Новият Lincoln Navigator e СПА център на колела

 
Някога това беше просто един голям, мек американски лайнер, идеален за пренасяне на семейството от точка А до точка Б, докато си похапваш бургери и слушаш кънтри. Сега обаче, Lincoln Navigator е нещо като космически кораб, кацнал в средата на Детройт, който показва вашият статус в обществото. Дизайнерите изглежда, като че ли са кръстосали камион с яхта и са го покрили със злато. Решетката е по-голяма от апартамент, а фаровете са толкова остри, че могат да пробият дупка в облак. Анатемосаният от екоактивистите хром е отпаднал от общата картина и е заменен от екологичното черно лаково покритие с което трябва да свикваме за напред. Като цяло обаче на пръв поглед новият Lincoln Navigator остава в нас чувството, че наблюдаваме последен модел на Chery. 

Интериорът обаче е значително по-фин от този на китайците. Кожата е толкова мека, че се чувстваш сякаш си попаднал в СПА център. Като стана въпрос за СПА център, трябва да споменем наличната опция - Warterfall Meditation, която накланя шофьорската седалка включвайки отоплителната и масажната функция. От озвучителната система се възнасят релаксиращи звуци, а панорамният 48-инчов дисплей визуализира релаксиращи видеа свързани с класическите теми: вода, земя, огън и въздух. В допълнение интериорът се изпълва с аромат от интегрираната ароматизираща система. Екраните са навсякъде – на тавана, на вратите, дори и на конзолата между седалките на возещите се на втория ред. На арматурното табло е разположен споменатият вече 48-инчов панорамен дисплей за инструментариума и инфо-развлекателната система, който обхваща почти цялата ширина. Към него се присъединява 11.1-инчов тъчскрийн за навигацията от който се осъществя контрола на функциите на автомобила. 3D аудио системата Rebel Ultima е толкова мощна, че може да разтърси цялата ти квартал със своите 28 високоговорителя. Серийно предните два реда са оборудвани със самостоятелни кресла с масажираща и обдухваща функция, а третият ред седалки се сгъва и разгъва автоматично, чрез натискането на бутон.  не е нужно да споменаваме     че на борда място намират почти всички познати асистенти подпомагащи шофирането включително и полуавтономната система BlueCruise.

Под капака на новият Navgator, място намира V6-цилиндров, 3.5 литров, би-турбо мотор в най-чистата му форма без каквато и да е електрификация. Неговата мощност е 446 к.с. и куплиран с 10-степенна, автоматична трансмисия задвижваща четите колела. Адаптивното пружинно окачване е снабдено с функцията Road Preview, чиято камера сканира пътя пред автомобила и въз основата на получените данни системата променя твърдостта на амортисьорите. 

Продажбите на новият Lincoln Navigator и удължената версия Navigator L ще стартират в САЩ от декември месец с цени започващи от 83 265 долара. Прекият конкурент на луксозният SUV по подразбиране е Cadillac Escalade, но не трябва да се пренебрегва и новото Infiniti QX80.


Няма коментари:

Публикуване на коментар