сряда, 18 август 2021 г.

Lincoln Navigator с фейслифт и автономна система за шофиране

 Американците представят фейслифт версията на представеният преди 4 години Lincoln Navigator, който явно навлиза във втората си фаза на своя живот. Луксозният SUV, получава умерени външни промени с нови фарове, нов дизайн на бронята и радиаторната решетка. Погледнат от зад обновената версия може да бъде лесно разпозната, тъй като дизайнът на светлините е напълно нов.

В интериора привидно промените са малки, като най-вече се забелязва по-големият 13.2-инчов дисплей за инфотайнмънт системата от ново поколение. Тя от своя страна предлага гласов контрол и възможност за работа с виртуалният помощник на Amazon - Alexa. Новост е и новата автономна система от 3-то ниво, която ще се предлага срещу доплащане и позволява управлението на автомобила без ръце. Специална камера обаче ще сканира лицето на водача за да гарантира, че следи трафика пред него. За пръв път за модела ще се предлагат и задни седалки с масажна и обдухваща функция, чиито функции ще се управляват от интегриран 5-инчов дисплей в подлакътника между двете седалки, чрез който могат да се управляват и функциите на тризоновата климатична инсталация. 

Относно задвижването промени няма. Под капака място намира познатият 3.5 литров, би-турбо мотор с мощност 446 к.с., куплиран с 10-степенна, автоматична трансмисия задвижваща четирите колела. Адаптивното окачване се предлага серийно за модела и е оборудване с технологията за сканиране на пътното платно наречена - Road Preview.

Няма коментари:

Публикуване на коментар