четвъртък, 19 август 2021 г.

Genesis GV60 разполага със свой събствен стил, но позната технология

 Третият модел построен върху E-GMP платформата на корейците се казва Genesis GV60. Това е и първият изцяло електрически модел на корейската премиум марка и съответно ще бъде и най-скъпият от своите събратя Hyundai Ioniq 5 и Kia EV6. Чест прави на концерна майка, че върху една платформа предлага три съвършено различни по дизайн модели, всеки със свой собствен стил. Моделът на Genesis, разполага с фирмена идентичност и не може да бъде объркан с модел на друга марка. Друг е въпросът, че очаквахме малко повече от премиум електрически модел макар и на Genesis, която разполага с далеч по-стилни предложения. 


Относно задвижването на Genesis GV60, не се знае много тъй като марката все още не е оповестила официалната информация за него, но най-вероятно електродвигателите и тяговите батерии, няма да се различават от тези на неговите братовчеди. Това означава, че стандартната версия ще разчита на електромотор с мощност от 214 к.с. с батерия с 56кВтч., като ще има и версия с два електромотора с обща мощност от 302 к.с. и батерия от 72.6кВтч., които задвижват четирите колела. 


Интериора е в новия стил на марката, като впечатление правят екраните монтирани на предните врати, които заместват страничните огледала и кристалната топка на плаващата конзола между двете предни седалки, която служи за смяна на посоките на движение и реално замества характерният скоростен лост. Повече подробности за модела се надяваме да станат известни съвсем скоро и да бъдат добавени към този пост. 



Няма коментари:

Публикуване на коментар